• Splošne informacije
  • Za uporabnika
  • Povpraševanje
Splošne informacije

Pred štiridesetimi leti sta mladi pekovski mojster Karl-Otto Werz in njegova žena Else naredila korak k prehrani in peki prvih kruhov iz biodinamičnega zrna. Od leta 1967 je moto družinskega podjetja WERZ v večji odgovornosti za ljudi in za naravo, kar je imelo posledice, da se za proizvodnjo izdelkov uporablja le polnozrnata moka.
Začetek s kamnitim mlinom
Začelo se je z nakupom mlina za mletje žit na kamne in z uporabo Demeter žit, iz katerih je Karl-Otto Werz izdelal polnozrnate kruhe, zvitke in pecivo. Tako je bila rojena nova blagovna znamka “naturkorn”, ki je patentirana in zaščitena z zakonom.
Cilji, ki so stalnica v podjetju:

  • navdušiti več ljudi, da bi jedli polnozrnata živila iz ekološkega kmetovanja,
  • obdelati več zrn z lokalnega območja,
  • razviti bolj okusne specialitete,
  • več ekologije in
  • tesno sodelovati s kmeti, prehranskimi specialisti in trgovinami Neuformom ter potrošniki.

Celoten izbor brezglutenskih izdelkov

Werz je Tu se spoštuje strogo ločevanje skladiščenja in proizvodnje, da se zagotovi čim večja čistost. Karl-Otto Werz postavlja visoke standarde kakovosti za to serijo, saj je podjetje Werz

potrošniku zagotavlja 0% glutena
kupuje le zajamčene surovine brez glutena iz nadzorovane ekološke pridelave
te surovine shranjuje v popolnoma ločenih prostorih
žita melje na ločenih plinih
Usposobljeno osebje proizvaja pecivo in kruhe brez glutena na ločenih objektih, ki se sveže pripravljajo.

Za uporabnika

Vsi izdelki Jardin BIO so 100 % organskilokalno pridelani in ne vsebujejo palmovega olja. Poslujejo po pravilih pravične trgovine, so člani kluba “1 % za planet” in so tako preko skoraj 450-ih projektov za varstvo okolja namenili že več kot 2,4 milijona evrov, uporabljajo embalažo, ki je primerna za recikliranje, stremijo k čim manjšemu karbonskemu odtisu, ki ga puščajo v naši atmosferi in so nasplošno vključeni v različne programe, ki varujejo naše okolje in nas.

Povpraševanje