• Splošne informacije
 • Za uporabnika
 • Povpraševanje
Splošne informacije

Judith Moog, ustanoviteljica podjetja Bio Planeté, je leta 1989, še kot študentka prevzela ekološko kmetijo svojega očeta v Carcassonne na jugozahodu Francije. Izmojstrila se je v proizvodnji pridelave ekološkega sončničnega olja, še preden je ustanovila podjetje Bio Planeté. Leta 2004 je v Nemčiji ustanovila še eno podjetje, kjer proizvajajo določena olja.

Danes asortiman olj obsega več kot 70 različnih hladno stiskanih organskih olj, od tradicionalnih sort za zdravo vsakodnevno kuhanje do gurmanskih izdelkov, kot so eksotično kokosovo olje, maslo iz orehov kokosa in vitalna olja za podporo zdravega življenjskega sloga. 

Za uporabnika
Kakovost Naša olja niso samo okusna in vsestranska; so tudi vrhunske organske kakovosti. Seveda pozorno posvečamo ohranjanju te kakovosti na vseh stopnjah obdelave. Izdelujemo naravna organska olja visoke kakovosti. Da bi to naredili, skrbno izberemo partnerje. Navsezadnje lahko dolgoročno sodelujemo s proizvajalci samo, če izpolnjujejo naše stroge zahteve glede kakovosti. V nekaterih primerih lahko traja nekaj let, da bi našli pravega. To je zato, ker je kakovost surovih sestavin bistveni dejavnik za kakovostno olje. Če ta kakovost ni prisotna, je ni mogoče nadomestiti pri kasnejši obdelavi. Ko najdemo prave partnerje, jim zvesto ostajamo zvesti in nenehno sodelujemo, da zagotovimo popolna semena, sadje, jedrca in oreščke za naša olja.
Povpraševanje

  BIO PLANÈTE
  zavezani zdravju

  BIO PLANÈTE je sinonim za ekološko kakovost in strast do finih olj

  Za naša olja je edina možnost – nežna predelava – z namenom sprostitve celotnega potencialnega okusa, ki ga vsebujejo različna semena, sadje, jedrca in oreščke. Kombinacija preizkušenih procesov, tradicionalne izdelave in svežih idej jih pretvorijo v nekaj posebnega.


  Izjemne surovine so bistveni dejavnik za kakovostno olje. Previdno izbrana semena in jedrca se po sprejemu v oljni mlin občutno pripravijo. Nekatere sorte so ročno olupljene, druge pa so rahlo pražene – vedno s ciljem, da prikažejo svoj individualni okus, obenem pa ohranjajo dragocene snovi, ki jih vsebujejo. Vsaka vrsta semena in jedrca je nežno hladno stisnjena le enkrat z uporabo povsem mehanskih sredstev, seveda. Ni beljenja ali rafiniranja. Olja se nato filtrirajo skozi celulozo in skladiščijo v rezervoarjih iz nerjavečega jekla, dokler se ne ustekleničijo.

  Za več informacij o posameznem izdelku nas pokličite ali nas kontaktirajte preko kontaktnega obrazca.