• Splošne informacije
 • Za uporabnika
 • Povpraševanje
Splošne informacije

Michael Lubs je pripadal pionirjem zdravstvene prehrambene industrije, ko je leta 1982 v Kielu začel proizvajati prve sadne rezine iz nadzorovane ekološke pridelave. Že od samega začetka se je izognil uporabi konzervansov, umetnih okusov in sladil ter, kolikor je le mogoče tudi uporabi sladkorja. In tega ne nameravajo spremeniti v prihodnosti.

Naravna in polnozrnost - to je osnova, na kateri sladke dobrote proizvaja Lubs. To velja zlasti za sadne rezine. Čisti pristni okus sadja, žit in začimb - brez sladkorja in medu - naredi sladice tako okusne.

Uporabljajo samo sestavine najvišje kakovosti, ki ustrezajo našim zahtevam glede zrelosti, čistosti in okusa, kar pomeni, da so vse sestavine nadzorovane ekološke pridelave. Vsi izdelki Lubs so nadzorovani in certificirani v skladu z organskimi predpisi Evropske unije.
Ko so se proizvajalci Lubsa leta 1997 preselili v Lübeck, so s proizvodnjo Lübecker Marzipana razširili svojo proizvodnjo. Kakovost specialitet iz marzipana sodi med najplemenitejšo tradicijo, ker so narejene izključno iz najboljših španskih mandljev in čistega čebeljega medu - brez sladkorjev in dodatkov.

Za uporabnika

SADNE REZINE
Uporaba visoko kakovostnih sestavin zagotavlja posebno kakovost naših izdelkov. Pri proizvodnji naših sadnih rezin uporabljamo samo izbrana aromatična suha sadja, oreščke in žita - ker v naših receptih ni dodatnega sladkorja, ima kakovost sadja in oreškov posebnega pomena.
Vse presne sestavine temeljito izbirajo glede na izvor, okus, kakovost in čistost. Poleg tega so nekatere sestavine previdno ročno prebrane. Skrbno obdelovanje sestavin brez ogrevanja suhega sadja in žit ohranja ravni vitaminov in hranil. Samo oreščki in mandlji so pazljivo popraženi.

MARCIPAN
Za pridelavo Lübeckovega marzipana uporabljamo samo najboljše mandlje iz sončne Španije - sorte Valencias. Mandelje skrbno očistimo. Prah, deli lupine in tujki se odstranijo s ponavljajočim sejanjem. Naslednji dve stopnji predelave gredo mandlji sprva za nekaj minut pod vročo vodo (od 90 ° do 100 °C) sperejo, potem pa se olupijo.
Sortirni stroj ločuje nepopolne ali neolupljene mandlje. Nato so ponovno pregledani. Mandeljni se skrbno sperejo z vodo v vrtalnih bobnih.
V mešalnem in tehtalnem objektu se mandlji najprej grobo razrežejo, preden se po natančnem receptu doda tekoči med. Granitni valji nato sesekljajo mandlje.
Celo daljše praženje v odprtih pečeh služi kot sterilizacija in zmanjša vsebnost vode, za izboljšanje obstojnosti in je hkrati pomembno za razvoj okusa.
V zadnjem postopku predelave se marzipan ohladi v vrtljivih bakrenih skledah s sterilnim zrakom.

DATELJEVI KONFETI
Posebna kakovost dateljevih konfetov je rezultat skrbno izbranih surovin in previdne proizvodnje. Sestavine niso ogrevane – poteka samo mehanska obdelava dateljev, kar povzroči le malo segrevanja. Vredne sestavine dateljev ostanejo nespremenjene.

Povpraševanje

  LUBS
  zavezani zdravju

  LUBS -čisti, pristni okus sadja, žit in začimb

  Danes in v prihodnosti je filozofija Lubsa osnova za razvoj in proizvodnjo vseh izdelkov:

  • izključna uporaba sestavin iz ekološke pridelave -100%
  • uporaba izbranih visokokakovostnih surovin
  • brez uporabe konzervansov, okusov, stabilizatorjev in sintetičnih aditivov za živila
  • proizvodnja naravnega in zdravega sladkega blaga
  • izogibanje sladilom in zlasti sladkorju, kadar koli je to mogoče
  • pošteni trgovinski odnosi z našimi partnerji
  • okolju prijazna proizvodnja

  Več informacij o posameznem izdelku nas pokličite na telefonsko številko ali nas kontaktirajte preko kontaktnega obrazca.