• Splošne informacije
 • Za uporabnika
 • Povpraševanje
Splošne informacije

Podjetje Lebensbaum (slovensko drevo življenja) že skoraj 40 let prideluje ekološke čaje, kavo in začimbe 100% ekološke kakovosti, ko je leta 1979 gospod Ulrich Walter začel kot podjetnik s ciljem, da ponudi visoko kakovostno naravno hrano. Njegov pristop je bil jasen, saj na področju čajev, kave in začimb ni bilo ekoloških izdelkov. Istega leta je prevzel trgovino z zdravo hrano v mestu Diepholz in kmalu iz daljnih dežel pripeljal ekološke surovine v Nemčijo. Od leta 1993 odkar obstajajo ekološki certifikati, je podjetje pridobilo za vse svoje izdelke ekološki certifikat, od leta 1987 so člani zveze DEMETER.

Za naravo in človeštvo

Družba je vredna toliko kolikor ohranja naravo in služi ljudem. Navdihnila jih je ideja o naravi in ljudeh od ustanovitve podjetja in prav je, da se to odraža tudi v logotipu družbe.
Prepričanost podjetja je, da z nakupom vsakega ekološkega izdelka pomagamo povečati število ekoloških polj in ekološke pridelave ter spodbuja obliko kmetijstva, ki razume, kako ohranjati naravne vire, pri proizvodnji živil izjemne kakovosti.
Surovine kupujejo na kraju izvora, ker ima kakovost korenine in od samega začetka želijo spremljati ustvarjanje izdelkov. Odnos z dobavitelji vidijo kot dolgoročna partnerstva na podlagi kakovosti. Skupaj oblikujejo celotno vrednostno verigo s polja, z obdelavo v njihovem proizvodnem objektu, vse do končnega izdelka, pripravljenega za prodajo. Upravljanje s poslovnimi sredstvi na ta način ustvarja trajno vrednost in je koristno za vse vpletene. Brez skromnosti jo radi imenujemo ekonomska prehrana prihodnosti.

Za uporabnika

100% EKOLOŠKO
Po mnenju Lebensbauma najboljša ekološka kakovost ne dovoljuje nobenih kompromisov. Surove sestavine, s katerimi sodelujemo, so zato 100% organske, v večini primerov gojene v skladu z ekološkimi smernicami združenj pridelovalcev, kot so Demeter, Naturland in Bioland. Ekološko kmetovanje ne uporablja nobenih kemičnih ali sintetičnih pesticidov ali gnojil. Namesto tega spodbuja vitalnost rastlin. Zdrava tla, zlasti lokacije na visoki nadmorski višini ali zaščitna drevesa so predpogoji za kakovost naših organskih surovin in zaščito lokalnih ekosistemov.


BREZ AROM
Od leta 1979 se je v Lebensbaumu uporabljalo načelo čistosti: brez dodanih arom, brez ojačevalcev arome in brez dodatkov. Nasprotno: naš cilj je ohraniti kakovost izbire nežno gojenih surovin s pomočjo natančne obdelave in jih izboljšati z uporabo dobro pripravljenih receptov.


BREZ GSO
Trdno nasprotujemo genskemu inženiringu. To je nepovraten poseg človeka v naravne cikle in ogroža biotsko raznovrstnost. Genetski inženiring ogroža tudi uveljavljene kmetijske strukture in tako številne kmete ekonomsko odvisne od posameznih podjetij. To ni v skladu z našimi vrednotami.


STROGA KONTROLA KAKOVOSTI
Popolna preglednost dobavne verige, od polja do končnega izdelka, je osnova našega kakovostnega dela. Zahteve, ki jih izdelujemo za naše dobavitelje,presegajo zakonske zahteve. V okviru našega procesa vodenja kakovosti s certifikatom IFS izdelki Lebensbaum potekajo skozi določen urnik pregledov na vsakem koraku poti. Vse kemijske in mikrobiološke analize izvajajo dobro znani, akreditirani laboratoriji.


KLIMA PRIJAZNA
Od leta 2010 naši proizvodni obrati delujejo na osnovi ogljika. Ogrevanje zagotavlja ena od geotermalnih elektrarn z najvišjo zmogljivostjo Spodnje Saksonije in v celotnem poslovanju porabljena električna energija je 100% zelena. Vse zgradbe podjetja imajo nadpovprečno izolacijo. Vse črke in pošiljke pošiljajo po pošti brez ogljika in surove sestavine se prevažajo z ladjo. Seznam zelenih pobud je dolg in se nenehno podaljšuje.


PRAVIČNA PARTNERSTVA
Kupimo najboljšo ekološko kakovost neposredno iz vira. Izgradnja dolgoročnih partnerstev je za nas zelo pomembna. Pridelovanje poljščin v skladu z našimi zahtevami in načeli ekološkega kmetovanja zahteva strokovno znanje in predanost. Za to plačujemo cene, ki ustrezno nagrajujejo delo naših dobaviteljev. Dobavitelji Lebensbaum se držijo mednarodnih delovnih smernic in varujejo okolje. Kot neodvisna organizacija Naturland to preverja poleg naših obiskov na spletnem mestu.

Povpraševanje

  LEBENSBAUM
  zavezani zdravju

  LEBENSBAUM - 100 % ekološko

  100% ekološko – Najboljša ekološka kakovost iz Lebensbauma pomeni veliko več kot izogibanje škropivom. To pomeni veliko sonca, eteričnih olj, brez dodanih arom in seveda brez kemičnih ali sintetičnih pesticidov: ključ do kakovosti Lebensbaumovega proizvoda so številni dejavniki.

  Za več informacij o posameznem izdelku nas pokličite ali nas kontaktirajte preko kontaktnega obrazca.