Naša zgodba

Naša zgodba

Začetki podjetja Biotopic segajo v leto 1991, ko je dr. Janez Tasič med prvimi v Sloveniji postavil trgovino  z ekološkimi proizvodi, kar je bilo inovativno celo za širše evropsko področje. Prodaja in število izdelkov sta bila najprej skromna, danes pa je trgovina Biotopic s 3500 izdelki trgovina z največjim naborom ekoloških izdelkov in prehranskih dopolnil.

Leta 2002 je obogateno z mladimi silami podjetje dobilo novo vodstvo in naslednje leto odprlo večjo prenovljeno prodajalno v centru knežjega mesta Celje. Tri leta kasneje je vrata odprla druga ekološka prodajalna Biotopic v največjem nakupovalnem središču v Celju – Citycentru in tako ekološko hrano in izdelke za zdrav način življenja približala in ponudila širši množici. Zaradi vedno večjega povpraševanja po novih različnih ekoloških izdelkih in slabi ponudbi smo sami pričeli iskati kvalitetne blagovne znamke in proizvode na evropskem in svetovnem trgu in tako smo se leta 2009 usmerili v lastni uvoz in veleprodajo ekoloških in okolju prijaznih proizvodov. Ker je tudi Štajerska prestolnica Maribor potrebovala še kakšno ekološko prodajalno, smo leta 2012 v prodajalnem središču Europark odprli tretjo prodajalno Biotopic.

Trenutno v Sloveniji zastopamo preko 25 blagovnih znamk tujih proizvajalcev ter sodelujemo z največjimi trgovskimi sistemi v državi – Mercator, Tuš, Marche, Petrol pa tudi z drugimi, kot so Sanolabor, Baby Center, Nama, Drogerije Tuš, Vita care prodajalne in drugimi manjšimi ekološkimi prodajalnami. Veleprodaja in spletna trgovina sta segment prodajnega področja, ki imata trenutno največjo rast in potencial v podjetju.

Vizija

Podjetje Biotopic je že od leta 1991 v vrhu ekološke ponudbe v Sloveniji. Na začetku delovanja predvsem zato, ker je bila konkurenca majhna, v nadaljevanju pa smo to dosegli s širjenjem ponudbe in zavezanostjo kvaliteti in znanju. Sodelujemo z največjimi in uglednimi podjetji v Evropi, ki lahko s tehnologijo ter inovativnostjo uspešno odgovarjajo na potrebe in izzive ekološke branže. Potrditev kvalitete našega dela je tudi to, da nas vedno znova iščejo in tudi najdejo najbolj ugledne trgovske znamke.

Poslanstvo

Naše poslanstvo je spoštovati in razumeti naravo. Z izobraževanjem našega osebja skrbimo, da kupcem posredujemo prave informacije, ki so pomembne za dosego enega samega cilja – zdravja.

mejniki

1991

Prva trgovina z ekološkimi izdleki v Sloveniji

Primarij dr. Janez Tasič  postavi prvo trgovino z ekološkimi proizvodi, kar je bilo inovativno za širše evropsko področje.

 

2002

Prenovljena ekološka prodajalna

Podjetje dobi novo vodstvo in odpre še večjo prenovljeno prodajalno  v centru knežjega mesta Celje.

2005

Odprtje druge ekološke prodajalne v Citycentru Celje

Podjetje odpre novo  ekološko prodajalno  v največjem nakupovalnem središču v Celju – Citycentru. Ekološko hrano in izdelke za zdrav način življenja približa in ponudi širši množici. 

2012

Odprtje tretje ekološke prodajalne v Europarku Maribor

Podjetje odpre tretjo ekološko prodajalno v prodajalnem središču Europark v Mariboru.

2015

Registracija lastne blagovne znamke BioLUX

Podjetje registrira prvo lastno blagovno znamko BioLUX.

Zavzemamo se

za kakovostne ekološke proizvode
0
za zdravje in zdrav način življenja
0
za skrb za okolje
0
za etično poslovanje
0
za dobre medsebojne odnose
0

naša enkratna ekipa

Za našo zgodbo o uspehu stojijo

Primarij Janez Tasič, dr.med.
Ustanovitelj, prokurist in dolgoletni svetovalec v podjetju ter avtor številnih nasvetov in člankov objavljenih na našem blogu.

Klara Titan, Direktorica podjetja Biotopic
Dejan Titan, Vodja financ in razvoja
Maja Toman, Računovodja
Špela Kamplin, Vodja veleprodaje

Prodajni svetovalci: Andreja Borštner, Nada Žagar, Manja Hauptman, Resula Halilović, Iris Kupec, Zdenka Paj Novak, Mateja Canjko, Andreja Tomplak

Skladišče: Aleš Romih in Tadej Kohne